[ Geri ] - Finlandiya









1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; 

Lacivert (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR 
Gri (HİZMET) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR 
Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
 

2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. 

3-
 Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. 

4- Finlandiya Büyükelçiliği tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz, arka fonu beyaz ve 
Biometrik özelliklere sahip 2 adet vesikalık fotoğraf istemektedir. (BİOMETRİK RESİM
İstenilen özelliklere sahip olmayan fotoğrafların vize başvurusu kesinlikle kabul edilmemektedir. 

5- Anne ve baba ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından 
küçük çocuklar için Noter Onaylı MUVAFAKATNAME istenmektedir. 

6- Finlandiya (Schengen) vize başvurusu için tüm Schengen ülkelerini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası yapılması zorunludur. 
(Seyahat Sağlık Sigortası tüm başvurularda tarafımızca yapılmaktadır.) 

7- Vize başvuru günleri; 
Pazartesi 09:30 ile 12:00 arası 
Salı 09:30 ile 12:00 arası 
Çarşamba 09:30 ile 12:00 arası 
Perşembe 09:30 ile 12:00 arası 
Cuma  KAPALI

Vize işleminin sonuçlanma süresi 7 ile 10 gün arasında değişmektedir ve Express uygulaması ne yazık ki yoktur.