[ Geri ] - İspanya Vizesi








Pasaportunuzda en az 2 adet boş vize sayfası bulunmak zorundadır. (Gümrük sayfalarına kesinlikle vize tatbikedilmemektedir.)

1-
 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; 

Kırmızı (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR 
Gri (HİZMET) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR 
Siyah (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR 

2- Lütfen pasaport süresinin seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. 

3- Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. 

4- Daha önceden herhangi bir SCHENGEN vizeniz  yok ise başvuru için istenilen tüm evrakların orjinali ve 2 set fotokopisi olması gereklidir.

5- İspanya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği  tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf istemektedir.
İstenilen özelliklere sahip olmayan fotoğrafların vize başvurusu kesinlikle kabul edilmemektedir. 

6- Anne ve baba ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından küçük çocuklar için noter onaylı muvafakatname istenmektedir. 

7- İspanya (Schengen) vize başvurusu için tüm Schengen ülkelerini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası yapılması zorunludur. 
(Seyahat Sağlık Sigortası tüm başvurularda tarafımızca yapılmaktadır.) 

8- İspanya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği  randevu sistemi ile çalışmaktadır.