[ Geri ] - Macaristan Vizesi









1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; 

Kırmızı (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR 
Gri (HİZMET) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR 
Siyah (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
 

2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz. 

3-
 Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. 

4- Macaristan Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf istemektedir. 
İstenilen özelliklere sahip olmayan fotoğrafların vize başvurusu kesinlikle kabul edilmemektedir. 

5- Anne ve baba`dan ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından 
küçük çocuklar için Noter Onaylı MUVAFAKATNAME istenmektedir. 

6- Macaristan (Schengen) vize başvurusu için tüm Schengen ülkelerini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası yapılması zorunludur. 
(Seyahat Sağlık Sigortası tüm başvurularda tarafımızca yapılmaktadır.) 

7- Vize başvuru günleri; 

Pazartesi 09:00 ile 12:00 arası 
Salı 09:00 ile 12:00 arası 
Çarşamba 09:00 ile 12:00 arası 
Perşembe 09:00 ile 12:00 arası 
Cuma 09:00 ile 12:00 arası 

Vize işleminin sonuçlanma süresi 2 ile 3 iş günü arasıdadır ve Express uygulaması ne yazık ki yoktur.