[ Geri ] - Yeni Zelanda








1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır; 

Kırmızı (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 
Gri (HİZMET) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 
Siyah (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR 


2- Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz. 

3- Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır. 

4- 70 yaş ve üstü yolculardan özel seyahat sağlık sigortası istenmektedir. 

5- Büyükelçilik başvuruda bulunduğunuz evrakların orjinal olmasını  istemektedir. 
Daha sonradan talep etmesi halinde vizeye başvuran yolcuyu bizzat Ankara’ya mülakata çağırabilir.
 

6- Yeni Zelanda Büyükelçiliği randevu sistemi ile çalışmaktadır ve minimum 7 gün önceden randevunuzu almanız gerekmektedir. 

Vize başvuru günleri; 
Pazartesi 09:30 ile 12:00 arası 
Salı 09:30 ile 12:00 arası 
Çarşamba 09:30 ile 12:00 arası 
Perşembe 09:30 ile 12:00 arası 
Cuma 09:30 ile 12:00 arası 

Vize işleminin sonuçlanma süresi 4 iş günüdür ve Express uygulaması yoktur. 
Pasaportunuzda Schengen yada A.B.D. vizesi mevcut ise 2 günde vizeniz sonuçlanabilir.